Dalai-lama vierailee Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa

Hänen Pyhyytensä Dalai-lama vierailee Saksassa 28.5.-2.6.2003. Viikon kestävän vierailunsa aikana Dalai-lama puhuu 30.5. Saksan katolilaisten ja protestanttien järjestämän Ekumeenisen kirkkopäivän osallistujille Waldbuehnen amfiteatterissa Berliinissä. Dalai-laman luennon aiheena on "Rauha ilman väkivaltaa". Hän myös vierailee Hessenin pääkaupungissa osavaltion ministeripresidentti Roland Kochin kutsusta. Sen jälkeen hän vierailee Munchenissä pitäen puheen kansainvälisessä tiedekongressissa aiheesta "Lääketiede kulttuurillisessa yhteydessä". Tilaisuudessa on osanottajiea eri lääketieteellisistä traditioista mukaan lukien tiibetiläinen lääketiede. Dalai-lama pitää myös yleisöluennon Munchenin olympiahallissa. Hän pitää lehdistötilaisuudesn Wiesbadenissa ja Berliinissä ja tapaa alueellisia ja valtiollisia johtohenkilöitä Saksan-vierailunsa aikana. Tätä ennen Dalai-lama vieraili Saksassa viime vuoden lokakuussa.

Saksasta Dalai-lama matkustaa Tukholmaan, Ruotsiin 2.6.2003 ja puhuu seuraavana päivänä Ruotsin parlamentissa kansanedustajille. Hän tapaa myös parlamentin puhemiehen Björn von Sydowmin sekä parlamentin Tiibet-ryhmän jäseniä yhdessä Ruotsin Tiibet-tukiryhmien kanssa. Pääohjelma Ruotsissa on 3. kesäkuuta järjestettävä yleisöluento 15.000-paikkaisessa Globe-teatterissa aiheesta "Väkivallasta pidättäytyminen ja rauha". Ruotsin televisio lähettää tilaisuuden suorana lähetyksenä, joten kaikki ihmiset Ruotsissa mukaan lukien koululaiset voivat hyötyä Dalai-laman sanomasta. Samana päivänä hänelle ojennetaan Ritarihuoneella Stigtuna-säätiön Manfred Björkqvist-mitali tunnustuksena ihmisarvon ja vapaudun puolustamisestaan.

Ruotsista Dalai-laman matka jatkuu Kööpenhaminaan, Tanskaan, jossa pääohjelmana on 5.-9.6. opetukset aiheesta "Kuusi paramitaa" Falconer-hallissa. Illalla 5.6. Dalai-lama pitää yleisöluennon aiheesta "Yleismaailmallinen vastuu". Tanskan-vierailunsa aikana Dalai-lama tapaa Tanskan pääministerin Anders Fogh Rasmussenin ja ulkoministeri Per Stig Möllerin. Tanska on tukenut aktiivisesti Tiibetiä koskevia päätöslauselmia vuosittain järjestettävässä YK:n ihmisoikeuskomissiossa Genevessä.

Dalai-laman Pohjois-Euroopan ja Yhdistyneen kuningaskunnan edustaja Kesang Y. Takla sanoi, että "opetus- ja puhetilaisuuksien liput on myyty loppuun. Tanskassa ja Ruotsissa on paljon tukea, kunnioitusta ja kiinnostusta Dalai-lamaa ja Tiibetiä kohtaan". Ruotsin-vierailu tapahtuu Ruotsin Tiibet-yhteisön ja Tanskan-vierailu Tibet Charityn kutsusta.

Tiibet-uutisten alkuun

Aloitussivulle