Uusi vankila Lhasassa

Lhasan lähellä Chushurin (kiinaksi Qushui) piirikunnassa, lähellä Nyethangia on avatuttu uusi, suuri vankila, jossa on satoja vankeja mukaan lukien munkkeja, nunnia ja muita poliittisia vankeja. Vankila sijaitsee maaseutualueella Lhasan lounaispuolella. Vaikka paikassa on ollut pidätyskeskus 1960-luvulta alkaen, eivät ulkomaalaiset tarkkailijat ole olleet siitä tietoisia.

Useita poliittisia vankeja on siirretty Drapchin vankilasta tähän uuteen vankilaan. Poliittisten vankien siirtäminen heijastelee viranomaisten jatkuvaa huolta pitää poliittiset vangit erillään muista vangeista.

Vankilassa vierailleen tiibetiläisen lähteen mukaan monia vankeja pidetään eristyksessä ja erityisissä "rangaistusselleissä", eristysselleissä, joita kutsutaan myös "pimeiksi selleiksi" luonnonvalon puutteen ja huonojen olojen vuoksi. Uudessa vankilassa valvonta on jopa tiukempaa kuin Drapchin vankilassa.

Tietoja vankilasta on saatu tiibetiläisiltä, jotka ovat saapuneet maanpakoon vuoden 2005 jälkeen.

Kiinan viranomaisilta kesti useita vuosikymmeniä myöntää, että Tiibetin autonomisella alueella oli useampi kuin yksi vankila. Vuonna 2004 jälkeen Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet vain kolmen vankilan olemassaolon, jotka ovat Drapchi, Powo Tramo (Tiibetin autonomisen alueen vankila numero 2) ja Lhasan vankila (Utritru).

_______________________________________________________________

HELMIKUUN MUUT UUTISET:

Dalai-laman lähettiläät Kiinaan

Human Rights Watchin raportin Tiibet-osio

Lukutaidottomuus lisääntynyt Tiibetissä

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle