Kiina pidätti neljä tiibetiläistä nunnaa

Kiinan viranomaiset pidättivät neljä Intiasta palaamassa olevaa tiibetiläistä nunnaa lähes kolmen viikon ajaksi Tiibetin Khamin alueella (nykyisin Sichuanin maakuntaa).

Tiibetiläisen lähteen mukaan Ganzin turvallisuuspoliisin viranomaiset pidättivät neljä nunnaa 20 päivää sen jälkeen kun nämä olivat palanneet Intiasta. Nunnat pidätettiin helmikuun 28. päivänä epäiltyinä poliittiseen toimintaan osallistumisesta.

Kiinan viranomaiset ovat yleensä epäluuloisia tiibetiläisiä kohtaan, jotka palaavat Nepalista ja Intiasta, joissa on paljon Tiibetin pakolaisia. Tiibetiläisten lähteiden mukaan maaliskuun alkupuoli on alueella herkkää aikaa johtuen siitä, että tiibetiläiset muistavat maaliskuun 10. päivänä kansannousua kiinalaisten valtaa kohtaan.

Turvallisuusvirastolta ei ole saatu kommenttia asiaan ja tuomioistuimet ja oikeuden virkamiehet sanoivat olevansa tietämättömiä asiasta.

Kyseiset neljä nunnaa pakenivat Intiaan vuonna 1998 ja menivät opiskelemaan Bylakuppeen Namdoling Nyiman nunnaluostari. He suorittivat seitsemän vuotta kestävät buddhalaiset opinnot nunnaluostarissa Etelä-Intiassa, mutta lopulta heidän oli palattava Tiibetiin kiireellisistä perhesyistä.

Nunnat vapautettiin maaliskuun 20. päivänä sen jälkeen, kun heidän sukulaisensa takasivat heidät maksamalla 3500 yuanin (422 USD) sakot. Sukulaiset vakuuttivat viranomaisille, että nunnat eivät osallistuisi mihinkään poliittiseen toimintaan.

Saadakseen perinteisen buddhalaisen koulutuksen, jossa ei ole poliittisia rajoituksia ja syrjintää, Tiibetin pakolaiset lähtevät vaaralliselle pakomatkalle vuorten yli ja ottavat riskin joutua kiinalaisten viranomaisten pidättämiksi.

Niitä, jotka palaavat Tiibetiin perhesyistä, kohdellaan äärimmäisen epäluuloisesti ja usein vangitaan.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle