Tenzin Delek Rinpoche elossa vankilaviranomaisten mukaan

Kiinan vankilaviranomaisten mukaan Tenzin Delek Rinpoche on elossa. Sichuanin maakunnan vankilaviraston virkamies Zheng sanoi 13. joulukuuta seuraavaa: "Tätä munkkia ei ole teloitettu. Olen kuullut, että hänen tuomionsa muuttamista elinkautiseksi tai tietyn pituiseksi vankilatuomioksi harkitaan. Se johtuu siitä, että hän on käyttäytynyt vankilassa hyvin."

52-vuotias Tenzin Delek Rinpoche tuomittiin kuolemaan vuonna 2002 väitetystä osallisuudestaan pommiräjähdyksiin Chengdussa. Hänen tuomionsa kahden vuoden lykkäys kului umpeen joulukuun 2. päivänä. Kiinan viranomaiset ovat kieltäytyneet kertomasta suunnitelmistaan Tenzin Delek Rinpochen suhteen pitäessään häntä "terroristina".

Yhdysvaltojen senaatti, Tiibetin henkinen johtaja Dalai-lama ja kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat viime viikkoina vaatineet Tenzin Delek Rinpochen vapauttamista. Myös ympäri maailmaa on pidetty tapahtumia, joissa on vaadittu Tenzin Delek Rinpochen vapauttamista.

Kiina torjui viime viikolla Yhdysvaltojen senaatin päätöslauselman, jossa vaadittiin Tenzin Delek Rinpochen vapauttamista. Kiinan mukaan tämä on Kiinan sisäisiin asioihin sekaantumista ja sanoi tapauksen liittyvän terrorismin lopettamiseen.

Ulkoministeriön tiedottajan Zhang Qiyuen mukaan Delek heikensi yhteiskunnan turvallisuutta ja johti terroristisia pommituksia ja että jokainen maa rankaisisi häntä.

Lykätyt kuolemantuomiot muutetaan Kiinassa usein elinkautisiksi tuomioiksi, mutta tiibetiläisiin liittyviä tapauksia kohdellaan toisin johtuen Tiibetin kysymyksen poliittisesta arkaluonteisuudesta.

Kiinassa teloitetaan vuosittain enemmän ihmisiä kuin muussa maailmassa yhteensä.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle