Kiina pidätti kaksi munkkia poliittisista syistä

Radio Free Asia kertoi 1. toukokuuta, että kaksi tiibetiläistä munkkia on pidätetty Luoteis-Kiinassa sijaitsevassa Gansun maakunnassa ilmeisesti poliittisista syistä.

Nimettömän lähteen mukaan paikalliset kiinalaiset turvallisuusviranomaiset pidättivät Jigme Jamdrupin, 37, ja Kunchok Jamyangin, 40, huhtikuun 11. päivänä.

Munkkien sukulaisten tiedustellessa heistä pidätyksen jälkeen paikalliset turvallisuusviranomaiset sanoivat, että miehiä mahdollisesti syytettäisiin separatistisista toimista ja etnisen yhtenäisyyden heikentämisestä.

Myöhemmin viranomaiset tutkivat molempien miesten asunnot ja kertoman mukaan löysivät joitakin todistuskappaleita Kunchok Jamyangin kotoa.

Jigme Jamdrup vapautettiin takuita vastaan 23. huhtikuuta Kunchok Jamyangin pysyessä vangittuna. Ei ole selvää, miksi viranomaiset päättivät vapauttaa Jigme Jamdrupin.

Molemmat miehet kuuluvat Labrang Tashikyel -luostariin Kanlhossa Tiibetin autonomisessa prefektuurissa, joka muodostaa osan siitä, mikä perinteisesti tunnetaan Amdona, mutta on nykyisin Gansun maakunnan hallinnossa.

Molemmat miehet on pidätetty aikaisemminkin. Jigme Jamdrup pidätettiin vuonna 1996, kun hänen väitettiin levittäneen propagandaa Kiinan hallitusta vastaan ja hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan. Kunchok Jamyang pidätettiin toukokuussa 1995 poliittisista syistä ja pidettiin vangittuna kolme kuukautta.

Viranomaisilta ei ole saatu vahvistusta asiaan.

Tiibet-uutisten alkuun

Aloitussivulle