Uudelleenkoulutuskampanja tiibetiläisissä kouluissa Tiibetissä

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet koululaisiin suunnatun uudelleenkoulutuskampanjan varotoimena sille, etteivät koululaiset osallistuisi uuteen tiibetiläisten kampanjaan olla käyttämättä turkiksin koristeltuja asuja.

Äskettäin Kandzen tiibetiläisestä autonomisesta prefektuurista maanpakoon tullut nuori tiibetiläinen opiskelija kertoi seuraavaa: "Univormupukuiset sotilaat tulivat kouluumme ja sanoivat, että tiibetiläiset eivät saaneet polttaa eläinten nahkoja ja jos he halusivat tehdä niin, täytyi sen tapahtua kotona yksityisesti. Sotilaat myös kysyivät jokaisen luokan oppilailta pitivätkö nämä Dalai-lamasta. Jos joku sanoi, ettei pitänyt, kehotettiin tätä tallomaan Hänen Pyhyytensä valokuva jalkoihinsa. Minä en pystynyt tekemään sellaista, joten pakenin Tiibetistä ennen kuin sotilaat saapuivat minun luokkaani." Lisäksi tämä nuori opiskelija kertoi soittaneensa kotiinsa päästyään Lhasaan, jolloin hänen vanhempansa kertoivat sotilaiden pidättäneen 17 Dalai-lamalle kunnioitusta osoittanutta opiskelijaa.

Tämän vuoden Kalachakra-opetuksissaan Hänen Pyhyytensä Dalai-lama kehotti tiibetiläisiä olemaan käyttämättä uhanalaisten lajien, kuten tiikerin, leopardin ja saukon nahkoja vaatteissaan. Kiinalaiset pelkäävät tämän mahdollisesti nostattavan tiibetiläistä kansallishenkeä. Kiinan viranomaiset kielsivät ensiksi Amdossa turkisten polttamisen julkisesti, mutta nyt kielto on levinnyt myös Khamiin.

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle