Yhdysvaltojen ulkoministeriön vuosiraportin mukaan uskonnollinen sorto lisääntynyt Tiibetissä

Yhdysvaltojen ulkoministeriön julkaiseman uskonnonvapautta koskevan vuosiraportin mukaan uskonnollinen sorto on lisääntynyt viime vuoden aikana Tiibetin autonomisella alueella (TAR) ja muilla tiibetiläisillä alueilla.

Raportin mukaan Kiinan hallitus on lisännyt uskonnonvapauden rajoituksia sekaantuen muun muassa inkarnaatiolamojen valintaan ja koulutukseen, tiukentamalla kontrollia munkkien ja nunnien liikkumisessa luostarista toiseen ja rajoittamalla luostarien rakentamista ja korjaamista.

Raportissa kritisoidaan myös "isänmaallinen koulutus" -kampanjoita, joiden sanotaan olevan suurimpia syitä siihen, että monien luostareiden munkit ja nunnat kokoontuivat osoittamaan mieltään rauhanomaisesti Lhasassa 10. maaliskuuta 2008.

Raportissa ilmaistaan huoli niistä tuhansista tiibetiläisistä, jotka pidätettiin maaliskuun levottomuuksien aikana ja kerrotaan Kiinan viranomaisten sulkeneen luostareita ja pahoinpidelleen fyysisesti lukuisia munkkeja ja nunnia ja karkottaneen heitä luostareista kaikkialla Tiibetissä.

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle