Uskonnollisen sortamisen uskotaan lisääntyvän Tiibetissä tänä vuonna

Ihmisoikeusjärjestö Tibetan Centre for Human Rights and Democracy (TCHRD) on tuominnut Kiinan ihmisoikeusrikkomukset Tiibetissä ja on ennustanut, että uskonnollinen sorto tulee lisääntymään tänä vuonna.

Tämän vuoden tammikuussa voimaan tulleiden uusien uskonnollisia asioita koskevien määräysten tarkoituksena "on sitoa luostariyhteisöt uskollisiksi valtiolle ja poistaa Dalai-lama tiibetiläisten sydämistä ja mielistä".

Helmikuussa Zhang Qingli, joka on kovanlinjan kommunistijohtaja Tiibetissä, nimesi kommunistipuolueen tiibetiläisten "eläväksi Buddhaksi".

TCHRD on vahvistanut, että viime vuonna pidätettiin 26 tiibetiläistä syytettyinä väitetyistä poliittisista toimista, ja että tiibetiläisiä poliittisia vankeja tiedetään olevan tällä hetkellä 116. Tiibetissä tapahtuu edelleen mielivaltaisia pidätyksiä, vangitsemisia ja vankeustuomioita.

Vuonna 2006 Dharamsalaan saapui 2445 Tiibetistä paennutta tiibetiläistä. Suurin osa pakenijoista on teini-ikäisiä ja uskonnollista koulutusta haluavia noviisimunkkeja ja -nunnia.

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle