Tiibetin pakolaishallituksen edustajat vierailivat Britannian parlamentissa

Tiibetin pakolaishallituksen yksitoista edustajaa vieraili Britannian parlamentissa Westminsterissä lokakuun lopussa. Edustajat tapasivat ulkoasiainkomitean puheenjohtajan Mike Gapesin sekä parlamentin Tiibet-ryhmän (All Party Parliament Group for Tibet).

Mike Gapes selitti pakolaishallituksen parlamentaarikoille ulkoasiainkomitean toiminnasta. Vierailla oli myös mahdollista seurata, kun ulkoasiainkomitean jäsenet kyselivät ulkoministeri Jack Strawlta terrorismin vastaisesta sodasta. Pakolaishallituksen edustajat kertoivat tilanteesta Kiinan miehittämässä Tiibetissä sekä vuoropuhelusta Kiinan ja pakolaishallituksen välillä.

Tiibetiläiset tapasivat myös parlamentin alahuoneen entisen puhemiehen ja ylähuoneen nykyisen jäsenen lordi Weatherillin, joka on ollut pitkään Tiibetin asian tukija ja on tavannut Hänen Pyhyytensä Dalai-laman ollessaan alahuoneen puhemies.

Tiibetiläisillä parlamentaarikoilla oli myös tilaisuus keskustella muiden brittiläisten parlamentaarikkojen kanssa ja kuulla brittiläinen näkemys Skotlannin ja Walesin "itsehallinnosta".