"Iske kovaa" -kampanja aloitettu uudelleen


Kiinan kansantasavalta on aloittanut uudelleen "iske kovaa" -kampanjan rajoittaakseen järjestelmällisesti tiibetiläisten poliittista erimielisyyttä ja valvoakseen uskonnollisia laitoksia (luostareita).

"Iske kovaa" -talvikampanjan (1. marraskuuta - 31. joulukuuta) tarkoitus on eliminoida salaisia hajottavia ryhmiä, ulkopuolelta johdettuja separatisteja, uskonnon, terroristien ja niiden toimien vaikutusta, rikollisia toimia, vakauden tukahduttajia ja maanpaosta palaavien yhteydessä toimivia hajottavia ryhmiä.

TAR:n turvallisuusviraston johtaja Yang Song sanoi lokakuun 20. päivänä 2004 seuraavasti: "Yhteiskunnallinen vakaus ei ole olennaista ainoastaan yhteiskunnalle, vaan kovaa iskeminen ja separatistien tukahduttaminen on myös hyvin tärkeä poliittinen asia."

Marraskuun ensimmäisellä viikolla Lhasassa pidettiin viikonkestävä seminaari virkamiehille, jotka ovat vastuussa munkki- ja nunnaluostareiden "isänmaallisesta koulutuksesta". Isänmaallisen koulutuskomitean johtaja Lobsang Gyurmey sanoi avauspuheessaan seuraavasti: "Isänmaallinen koulutus pitäisi toteuttaa perinpohjaisesti munkki- ja nunnaluostareissa separatististen toimien estämiseksi. Varotoimenpiteisiin pitäisi myös ryhtyä maanpaossa olevan hajottavan ryhmän kirjallisuuden tunkeutumisen estämiseksi." [Viitataan Dharamsalaan, Dalai-laman nykyiseen asuinpaikkaan.]

"Iske kovaa" ja "isänmaallinen koulutus" -kampanjojen aikana Tiibetin kansan perusihmisoikeuksia rikotaan mielivaltaisilla pidätyksillä, vangitsemisilla, kuulusteluilla ja kidutuksella, työpaikoista erottamisilla ja uskonnollisista laitoksista (luostareista) karkottamisilla.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle