Tiibetiläisiä tuomittu vankilaan

Xinhua on raportoinut, että kolme Tiibetin autonomisen alueen tuomioistuinta on langettanut 14 tiibetiläiselle vankilatuomiot. Tiibetiläiset olivat syytettyinä yleisen turvallisuuden vaarantamisesta, varkaudesta, murtautumisesta tai ryöstämisestä ja häiriöiden aiheuttamisesta. Raporttien mukaan monet vangituista olivat munkkeja ja olivat osallisia "muiden munkkien yllyttämiseen" ja "itsenäisyyttä koskevien lehtisten valmistamiseen levottomuuksien aiheuttamiseksi".

Eräs tuomituista, Dorje Dolme tuomittiin "kaikkien nunnien nimien kirjaamisesta ja lentolehtisten kirjoittamisesta aikomuksenaan lähettää ne Dalain klikille ulkomaille". Tuomioistuimen mukaan Dorje Dolmen väitettiin olevan yhdessä kahden muun kanssa osallinen mielenosoitusten suunnittelemiseen ja johtamiseen ja osallinen "tuhopolttoon, ryöstöön, tappamiseen, yleisen järjestyksen häiritsemiseen ja hallitusten virkamiesten pahoinpitelyyn sekä muihin rikoksiin". Tiibetiläisten tuomiot vaihtelivat viidestä viiteentoista vuoteen.

Näiden lisäksi Kardzen tuomioistuin langetti viidelle tiibetiläiselle 3-10 vuoden pituiset vankilatuomiot. Syytteet koskivat lähinnä valtion turvallisuuden vaarantamista, yleisen järjestyksen häiritsemistä ja muita rikoksia.

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle