Terrorismin vastainen harjoitus Tiibetissä

Tibet Daily -lehti (Kiinan kontrolloima) on raportoinut, että kiinalaiset sotilaat ovat järjestäneet "terrorismin vastaisen" harjoituspäivän Tiibetissä harjoitellakseen taistelua Dalai-lamaan liittyviä "terroristeja" vastaan. Sotilasharjoitus "Himalaja 03" sisälsi harjoituksia mellakoiden lopettamiseksi, kidnappaajien kiinniottamiseksi, panttivankien vapauttamiseksi ja räjähdysten ja biokemiallisten hyökkäysten käsittelemiseksi.

Tiibetin kommunistisen puolueen johtaja Guo Jinlong sanoi lehdessä seuraavasti: "Toisaalta Dalai-lama on antanut suunnattomasti julkisuutta yhteydessä olemisesta ja keskusteluista kanssamme, kun taas toisaalta hän on vahvistanut soluttautumista ja väkivaltaisia terroristisia toimia. Muuten Tiibetissä vallitsee yleisesti ottaen vakaus. Vakaus on edellytys kehitykselle."

Tiibetin ulkoasiantoimiston virkamies sanoi, että harjoitukset oli suunniteltu 'osoittamaan Tiibetin autonomisen alueen puoluekomitean, hallituksen ja kaikkien etnisten ihmisten vakaan päättäväisyyden terrorismin vastaisessa taistelussa ja heidän kyvyssään taistella siinä."

Raportin mukaan TAR:n (Tiibetin autonominen alue) hallituksen ja kommunistisen puolueen vanhemmat virkamiehet ja turvallisuusministeriön terrorismin vastaisen toimiston apulaisjohtaja katsoivat harjoituksia Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle