Ilmaston lämpeneminen vaikeuttaa rautatien rakentamista

Ilmaston lämpeneminen voi osoittautua uusimmaksi ongelmaksi Qinghai-Tiibet-rautatien suunnittelijoille ja rakentajille Luoteis-Kiinassa.

Maailman korkeimmalla paikalla sijaitsevan rautatien rakentamisessa ikiroudan päälle on ilmennyt ongelmia. Ilmaston lämpeneminen on tuonut tiedemiehille uuden vaikean ongelman ratkaistavaksi.

Rakennusprojektin johtajan Lu Chunfangin mukaan useat tiedemiehet ja tutkimuskeskukset työskentelevät minimoidakseen ilmaston lämpenemisen vaikutuksen Qinghai-Tiibet-rautatiehen.

Viimeisten tutkimusten mukaan Qinghai-Tiibetin ylängön ikirouta sulaa johtuen ilmaston lämpenemisestä ja ihmisten toimien lisääntymisestä alueella. Ylängön ikiroudasta on sulanut 10 prosenttia, joten sen paksuus on 5-7 metriä vähemmän kuin 20 vuotta sitten.

Ilmatieteellisten tilastojen mukaan vuosikeskilämpötila on noussut Qinghain-Tiibetin ylängöllä 0,2 - 0,4 C vuodesta 1970 vuoteen 1990. Tiedemiesten mukaan ilmastonmuutoksella on vaikutus maan lämpötilaan 40 metrin syvyyten asti vaikutuksen ollessa suurempi 20 metrin syvyyten asti.

Maailmanlaajuinen lämpeneminen on kiihdyttänyt jäätyneen maan eroosiota asettaen suuret paineet Qinghai-Tiibet-rautatielle ja sen tulevalle toiminnalle. Tiedemiehet sanovat, että rakentamisen onnistuminen ja rautatien ylläpitäminen riippuvat siitä, löydetäänkö ratkaisu vähitellen sulavan maan lujittamiseksi.

Ikiroutakerros paksuuntuu lämpötilan laskiessa ja ohenee lämpötilan noustessa ja tämä vähentää rautatien perustusten vakautta. Tiedemiehet varoittivat, että ikiroutakerroksen paksuuden vaihtelusta johtuva epävakaisuus voi aiheutttaa tulevaisuudessa vaaroja ellei ongelmaa ratkaista.

Lu Chunfang sanoi, että maailmanlaajuinen lämpeneminen on otettu huomioon rautatietä suunnitellessa.

Kun tiedemiehet aloittivat rautatien suunnittelun, he ennustivat lämpötilan Qinghai-Tiibet-rautatiellä nousevan vain asteen seuraavien 50 vuoden aikana. Toiset tiedemiehet ovat kuitenkin arvioineet, että ylängön lämpötila saattaisi nousta 2,2 - 2,6 astetta seuraavan 50 vuoden aikana.

Rakennusjohtajat ovat omaksuneet kolme erityismittausjärjestelmää varmistaakseen radanpohjan vakauden ikirouta-alueilla mukaan lukien reittien muutokset, rautatiesiltojen rakentaminen monimutkaisten geologisten olosuhteiden alueelle ja maakerrosten rakentaminen, joka voi eristää maan rautatien muodostamalta lämmöltä.

Rautatiestä 550 km osuus kulkee ikiroudan alueelle ollen pisin vastaava osuus maailmassa. 1956 km pitkä Qinghai-Tiibet-rautatie tulee kulkemaan Xiningistä, Luoteis-Kiinan Qinghain maakunnan pääkaupungista, Lhasaan, Tiibetin autonomisen alueen pääkaupunkiin.

Xiningin ja Qinghaissa sijaitsevan Golmudin välinen osuus valmistui vuonna 1984. Golmudin ja Lhasan yhdistävän 1118 km osuuden rakentaminen alkoi kesäkuussa 2001 ja arvioidaan valmistuvan vuonna 2007.

Ikiroudan alueella kulkeva 554 km rautatieosuus maksaa 16 miljardia yuania (1,9 miljardia USD).

Tiibet-uutisten alkuun

Aloitussivulle