Italian parlamentin Tiibet-ryhmä Dharamsalaan

Italian parlamentin valtuuskunta vierailee Dharmasalassa 14.-16. syyskuuta. Viisijäseninen parlamentin valtuuskunta koostuu Italian parlamentin Tiibet-ryhmän jäsenistä. Toukokuussa 2002 perustetussa ryhmässä on yli 160 jäsentä kaikista puolueista.

Tiibet-ryhmän puheenjohtajan Gianni Vernettin johtamalla valtuuskunnalla on audienssi Hänen Pyhyytensä Dalai-laman kanssa ja tapaamisia Tiibetin pakolaishallituksen edustajien kanssa. Vernetti johti samanlaista valtuuskuntaa Dharamsalassa myös vuonna 2002.

Valtuuskunta on myös tarkkailijana syyskuun 8. päivänä alkaneessa 13. Tiibetin pakolaishallituksen kahdeksannen istunnon kokouksissa.

Gianni Vernetti sanoi, että valtuuskunta keskustelee Tiibetin pakolaishallituksen johtajien kanssa yleisistä aloitteista ja arvioi myös Tiibetin nykyistä ihmisoikeustilannetta.

Viime vuosina Italian parlamentin Tiibet-ryhmä on työskennellyt varmistaakseen, että Italian parlamentti ilmaisee huolensa Tiibetistä useissa eri päätöslauselmissa: lokukuussa 2002 se vaati aitoa autonomiaa Tiibetille; heinäkuussa 2003 se ajoi Kiinan kansantasavallan ja Tiibetin pakolaishallituksen vuoropuhelun jatkamista; ja maaliskuussa 2004 se oli varmistamassa sitä, ettei Kiina teloita Tenzin Delek Rinpochea.

Suomen eduskunnassa ei ole Tiibet-ryhmää. Lisäksi eduskunnan ihmisoikeusryhmään kuuluvien kansanedustajien nimiä ei anneta julkisuuteen.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle