Tiibetin nuorisokongressin 12. yleiskokous

Tiibetin nuorisokongressilla (Tibetan Youth Congress) oli kuusipäiväinen kokous 3.-8. syyskuuta Dharamsalassa. Kokoukseen osallistui noin 200 edustajaa 55 TYC:n paikallisosastosta ympäri Intiaa, Nepalia ja Bhutania. Kokous oli suurin järjestön 34-vuotisessa historiassa. Se osoittaa sitä kiireellisyyttä ja tarvetta, jota tiibetiläiset tuntevat kaikkialla Tiibetin itsenäisyyden toteutumiseksi.

Kokouksen avajaisjuhlallisuuden siunasi Hänen Ylhäisyytensä Kirti Rinpoche läsnäolollaan päävieraana ja Kasur Sonam Topgyal kunniavieraana yhdessä Tiibetin pakolaishallituksen jäsenten, TYC:n aikaisempien johtokunnan jäsenten ja muiden ryhmien edustajien kanssa. Tilaisuudessa jaettiin useita tunnustuksia tiibetiläisten yhteisön ja vapaustaistelun hyväksi tehdystä työstä.

Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita: strategiset toimet tiibetiläisten vapaustaistelussa, menetelmät demokraattisen järjestelmän tehostamisesta, eri keinot käydä Kiinan julkaiseman "Valkoisen paperin" kimppuun, Hänen Pyhyytensä Dalai-laman turvallisuus ja keinot säilyttää Tiibetin rikas kulttuuri, kieli ja ympäristö. Kokous antoi yksimielisesti päätöslauselman koskien esityslistalla olleita asioita ja allekirjoitti vetoomuksen Britannian hallitukselle Englannin kuningattarelle, jossa pyydetään heitä tunnustamaan Tiibetin itsenäisyys liittyen siihen, että tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Britannia tunkeutui Tiibetiin vuonna 1904.

Kokouksen viimeisenä päivänä valittiin uudet jäsenet Tiibetin nuorisokongressin johtokuntaan. Vanhoina jäseninä jatkoi neljä ja uusina tuli kuusi. Puheenjohtajana jatkaa Kalsang Phuntsok Godrukpa ja sihteerinä Tsultrim Dorjee. Varapuheenjohtajaksi valittiin Lobsang Yeshi.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle