Hu Jintao: Tiibet erottamaton osa Kiinaa

Ranskassa vieraileva Kiinan presidentti Hu Jintao sanoi Pariisissa tiistaina 27.1.04, että Tiibet on erottamaton osa Kiinan aluetta, ja että kanava Kiinan hallituksen ja Dalai-laman välillä on avoinna niin kauan kuin Dalai-lama hylkää näkemyksensä Tiibetin itsenäisyydestä ja lopettaa separatistiset toimensa.

Hu sanoi lehdistötilaisuudessa keskustelustaan Ranskan presidentti Jacques Chiracin kanssa, että kansainväliseksi käsitykseksi on tullut se, että Tiibet on erottamaton osa Kiinaa.

Kiinan presidentti sanoi, että erimielisyydet Kiinan hallituksen ja Dalai-laman klikin välillä eivät ole etnisiä eivätkä uskonnollisia tai ihmisoikeuskysymyksiä. Erimielisyys on siitä, tunnustetaanko Tiibet erottamattomaksi osaksi Kiinaa vai ei.

"Kiinan hallituksen politiikka Dalai-lamaa kohtaan on selvä. Heti kun Dalai-lama hylkää näkemyksensä Tiibetin itsenäisyydestä, lopettaa Kiinaa hajottavat toimet ja tunnustaa Tiibetin erottamattomaksi osaksi Kiinan aluetta, yhteys Kiinan hallituksen ja Dalai-laman välillä on aina avoinna", sanoi Hu.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle