Himachal Pradeshin osavaltion hallitus jatkoi tiibetiläisten maanvuokraoikeutta 50 vuodella

Intian Himachal Pradeshin osavaltion hallitus päätti joulukuun 2005 lopussa jatkaa tiibetiläisten pakolaisten maanvuokrausoikeutta 50 vuodella. Osavaltion hallitus päätti myös antaa tiibetiläisten keskushallinnon (Central Tibetan Administration, CTA) siirtää ja rekisteröidä maaomaisuutta suoraan ilman välikäsiä.

Joulukuun 26.-30. päivinä 2005 Dharamsalassa järjestettyyn tiibetiläisten edustajainkokouksen (Assembly of the Tibetan People's Deputies, ATPD) talvi-istuntoon osallistuivat Himachal Pradeshin pääministeri Virbhadra Singh ja Himachal Vidhan Sabhan puhemies Gangu Ram Musafir. Virbhadra Singh sanoi, että hän ja hänen hallituksensa on aina pitänyt tiibetiläisiä perheenään ja he tekevät mielellään jotain Tiibetin asian hyväksi. Hän sanoi myös, että Hänen Pyhyytensä Dalai-laman läsnäolo on siunannut osavaltiota ja sen ihmisiä.

Tiibetin pakolaishallituksen pääministeri, professori Samdhong Rinpoche kiitti tilaisuudessa Himachal Pradeshin osavaltion hallitusta jatkuvasta tuestaan ja lämpimästä vieraanvaraisuudestaan osavaltiossa asuville tiibetiläisille. Hän mainitsi, että Etelä-Intiassa sijaitseva Karnatakan osavaltiossa asuu eniten maanpaossa olevien tiibetiläisiä ja seuraavaksi eniten tiibetiläisiä on Himachal Pradeshissa. Himachal Pradeshissa on noin kaksikymmentä tiibetiläistä koulua ja monia luostareita, jotka antavat koulutusta tiibetiläisille, bhutanilaisille ja muilta Himalajan alueilta kotoisin oleville ihmisille.

_______________________________________________________________

TAMMIKUUN MUUT UUTISET:

Freedom House -järjestön mukaan Tiibetissä vähiten oikeuksia

Munkkeja ja nunnia pidätetty Dalai-laman julisteen hallussapidosta

Nepalin poliisi pidätti 18 tiibetiläistä

_______________________________________________________________

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle