Yhdysvaltojen Tiibet-koordinaattori Europarlamentissa

International Campaign for Tibet (ICT) kertoi, että Euroopan parlamentissa pidettiin erityinen pyöreän pöydän tapaaminen Yhdysvaltojen Tiibet-asioiden erityiskoordinaattorin kanssa. Hän vieraili Brysselissä keskustelemassa yleisistä lähestysmistavoista Tiibetiä kohtaan. Kokouksessa sovittiin, että EU:n ja Yhdysvaltojen pitäisi toimia nykyisessä tilanteessa Dalai-laman edustajien ja Kiinan viranomaisten yhteyden palattua ja yhdistää voimansa auttaakseen molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun saavuttamiseksi vuoropuhelussa.

Europarlamentin Tibet-ryhmän puheenjohtaja Thomas Mann sanoi seuraavasti: "Dalai-laman edustajien vierailut Kiinaan vuosina 2002 ja 2003 osoittavat, että vuoropuhelu hyötyy selvästi kansainvälisestä rohkaisusta."

Tapaamisessa keskusteltiin EU:n erityisen Tiibet-edustajan nimittämisestä. Samalla kun Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat kahtena perättäisenä vuonna taloudellisesti mahdollistaneet EU:n komission tekemään nimityksen, komissio on ollut haluton toimimaan. Tapaamisessa tutkittiin, kuinka ehdotettu asema voisi paremmin ilmaista EU:n poliittisen kiinnostuksen Tiibet-kysymyksissä ja tukea Yhdysvaltojen korkean tason ja järjestelmällistä sitoumusta tukea Dalai-laman ponnisteluja neuvotellun ratkaisun löytymisessä Tiibetille.

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle