TAR:n alueella uusi internetin valvontajärjestelmä

Vuonna 2003 Lhasassa viranomaiset ovat TAR:n alueella ottaneet käyttöön uuden internetin valvontajärjestelmän. Internetin käyttäjien on käytettävä henkilökohtaista rekisteröintinumeroa ja salasanaa päästäkseen internetiin, lähettääkseen ja vastaanottaakseen sähköpostia julkisissa internet-kahviloissa. Tämä on uusin askel valvoa tietoa, jota internetin käyttäjät hakevat. Järjestelmä on ainutlaatuinen, koska se on määrätty yksittäisille käyttäjille eikä tietokonejärjestelmään sisällytettynä.

Lhasassa asuvien internetin käyttäjien on hankittava kirjautumiskortti internetin selaamiseen. Korttia anottaessa on täytettävä kaavake, jonka täyttämistä varten tarvitaan passi tai henkilökortti (kiinaksi shen fen zheng). Kortteja myöntää tiedotusvirasto ja Lhasan turvallisuusviraston internet-turvallisuusosasto, joka myös myöntää luvat internet-kahviloille. Uusi järjestelmä koskee vain TAR:n alueella asuvia, ei ulkomaalaisia. Joidenkin tietojen mukaan samanlainen järjestelmä otetaan käyttöön Kiinassa Shandongin maakunnassa ja muuallakin.

Uusi valvontajärjestelmä antaa turvallisuusvirastolle mahdollisuuden saada reaaliaikaista tietoa internetin käyttäjistä ja järjestelmä on tarkoitettu työkaluksi "iskemään internet-rikoksiin" entistä tehokkaammin ja huolehtimaan "internetin turvallisuuden sosiaalisen vakauden varmistamisesta".

Tiibet-uutisten alkuun

Arkistoon

Aloitussivulle